Ablak dekor eltávolítása környezetbarát módszerrel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Biztosan mindenki találkozott már azzal a problémával, hogy felragasztotta az ablakra a dekor díszt vagy a padlóra egy ragasztó csíkot  és az valamiért ragaszkodott a felülethez és csak órákon át történő kapargatással, nehéz munkával jött  le.

Most megosztom veletek, hogyan lehet hatékonyan, könnyen és környezetbarát módszerrel eltávolítani.

A művelethez szükség lesz egy hőlégfúvóra, ha nincs otthon akkor a hajszárító is megteszi, igaz az nem annyira hatékony, egy kaparóra, egy spriccelős ablak tisztítóra, mi környezetbarát szert fogunk használni.

Első lépésben fel kell lazítani a matricát hőlégfúvóval. A meleg levegő hatására elválik a ragasztó és a műanyag fólia egymástól. Ezután fújjunk rá az ablaktisztítót és kaparjuk meg egy kicsit, ha már alátudunk nyúlni, akkor letudjuk tépni a nagyobbat a kisebbet pedig egy mozdulattal leszedi a kaparó.

 Fontos, hogy soha ne kaparjunk üveg felületet szárazon, mivel a rajta lévő kis porszemcséket a kaparó görgeti maga előtt, amely során karcolások keletkezhetnek a felületen. Mindig használjunk ablaktisztítót a felület nedvesítésére és így nem okozunk anyagi kárt!!!

Ezt követően ott fog maradni az ablakon a ragasztó maradvány, amit alkoholos üvegtisztító segítségével, mivel az alkohol oldja a ragasztót, könnyen eltudunk távolítani.

Fontos, hogy ne maradjon fólia a felületen, mivel akkor nem tudja az alkohol feloldani a ragasztót. Amennyiben makacsabb vagy nagyobb mennyiségű ragasztóval találkozunk akkor ismételjük meg a műveletet.

Szilikon eltávolítása esetén, használjunk szilikon oldószert, amit barkácsboltokban is lehet kapni.

Ha mindent jól csinálsz, akkor egy normál méretű szoba ablakot körülbelül 10 perc alatt megtudsz takarítani ezzel a módszerrel, amivel akár több órát is szenvedtél volna, ha csak kaparászod és nem használsz hőlégfúvót és ablaktisztítót.

Remélem hasznos volt számodra ez a poszt! Folyamatosan töltünk fel új tartalmakat, kérlek  kövess minket Facebookon, Youtube-on vagy LinkedIN-en, hogy minél előbb értesülj az új Öko Takarítási Tippjeinkről.

 

Vissza a lap tetejére.