Tisztítószerek Hatása a Környezetre

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Az emberi szervezet egészségében elengedhetetlen szerepet játszik a rendszeres takarítás.  A rend és a tisztaság a lelki és testi egészségünknek is segít.  Legyen szó otthonunkról vagy épp a munkahelyünkről fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat. Ahhoz viszont, hogy napi teendőinkre megfelelően tudjunk koncentrálni összhangba kell hoznunk a higiéniát a környezet és egészségünk védelmével.

Sajnos ritkán gondolunk bele, hogy olyan vegyszerek vesznek körbe minket, amelyek igen ártalmasak lehetnek.  A boltok polcairól napi szinten vásárolunk olyan takarítószert, amin piktogramok is jelzik kockázatosságát.  Ilyen a mérgező, gyúlékony, maró, biológiailag veszélyes és még sorolhatnánk. 

Jót akarunk, de mégis rosszat teszünk. Még is mi a megoldás?

Nem árulok el titkot, ha azt mondom környezetbarát takarítószer. Egy apró lépés, pici szemléletmód váltás és máris közelebb kerültünk egy „zöldebb” élethez.  Példát mutatva a jövő generációjának el kell indulnunk egy másik irányba. Nem szabad elfeledkeznünk a bolygónkról sem, hiszen az mindennek az alapja.

Az hinnénk, hogy egy mérgező az egészségre káros anyagokkal való takarítással csak magunkat veszélyeztetjük. Gondoljunk csak bele, az vegyszer kiöntve sokszor a környezetbe jut a lefolyón át nagy eséllyel a természetes vizeinkbe. Ezzel kockáztatva ivóvizeink minőségét és Földünk állatvilágát.

Környezetbarát tisztítószerekkel is ugyan olyan, ha még nem szebb hatást érhetünk el.  Tudom, sokakban a vegyszermentességről rögtön a „büdös” ecet szag jut eszébe és talán ezért sem szeretnénk a megszokottat lecserélni. 

De ez nem lehet kifogás, hiszen több lehetőség van e probléma kiküszöbölésére is. Takarítani kívánt helységtől, szennyeződés fajtájától, függetlenül különböző Eco hazai tisztítószerek közül választhatunk.

Mindenre van megoldás csak élnünk kell vele. Tenni azért, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után. 

Vissza a lap tetejére.